Magiunul de Topoloveni

Chiar daca e un produs romanesc tanar, magiunul şi-a caştigat un loc special in preferinţele strainilor, iar acum a ajuns sa fie pentru mulţi dulceaţa bio favorita.

Afacerea cu gemuri 100% naturale a luat naştere in 2001 şi dupa ce a caştigat mai multe premii pentru producţiile fara aditivi sau conservanţi, a reuşit sa patrunda şi in magazinele de peste graniţa.

In acest an, fabrica de la Topoloveni a exportat sute de kilograme de borcane cu magiun in special spre Germania şi Austria.

Metoda de preparare: traditionala, atestata documentar din 1914; pentru a pastra integral calitatile nutritive ale prunelor proaspete, magiunul de prune Topoloveni este preparat in cazane cu pereti dubli, sub temperatura controlata de maximum 68 de grade Celsius, timp de 12-14 ore, astfel incat sa se evapore toata apa. Datorita acestei metode de preparare, magiunul de Topoloveni nu are nevoie de conservanti.

Descriere: Magiunul de prune Topoloveni este o pasta vascoasa de prune, usor tartinabila, care poate fi consumata fie ca atare (pe biscuiti, paine prajita, paine cu unt sau in combinatie cu iaurt, fulgi de cereale, inghetata etc.), fie ca desert in produse de patiserie (cornulete, gogosi, clatite etc.).

Magiunul de prune Topoloveni este certificat de catre Institutul de Cercetari Alimentare drept aliment functional, care consumat in mod curent contribuie la mentinerea starii optime de sanatate, prin aportul de macroelemente, microelemente, macronutrienti, micronutrienti (fitonutrienti, in special antioxidanti, vitamine, fibre alimetare).

Poate fi consumat de la varsta de 6 luni – cand incepe diversificarea alimentatiei; este permis si persoanelor bolnave de diabet (cu recomandarea medicului curant) – gratie indicelui glicemic scazut.

Sursa foto: www.ecomagazin.ro

Lasa un comentariu...

*