Salinele Roman

salinele romanSalinele Roman se numara printre elementele de noutate in domeniul sanatatii saline din tara noastra, fiind create in mod artificial chiar in mijlocul Capitalei.

Constienti de importanta tratamentului salin, dar si de lipsa timpului ce ar trebui consumat pana la o salina naturala, proprietarii acestui gen de afacere s-au gandit sa creeze ceva unic chiar in mijlocul Bucurestiului.

Prima salina de suprafata a fost creata de Nelu Stefan Roman, in 2005, la Targu Mures. Cativa ani mai tarziu acesta a mai creat o salina de suprafata si in Capitala.

Salinele Roman au fost construite avand scopul de a-i trata pe cei care sufera de afectiuni respiratorii severe si carora le-a fost recomandata o astfel de terapie cu regularitate.

Salinele Roman sunt la fel de sigure ca si cele din adevaratele regiuni saline, sunt sigure si brevetate pentru tratarea acestui tip de afectiune. Fara a fi nevoie sa parcurgeti zeci sau chiar sute de metri in subteran, Salinele Roman incearca sa repreoduca microclimatul unei saline create in mod natural.

Salinele Roman sunt placate cu sare de o grosime considerabila, fiind folosit pentru acest procedeu peste 20 de tone de sare.

De asemenea, sarea folosita in tratamentele terapeutice nu este prelucrata artificial, neavand niciun contact cu sursele de poluare, fiind adusa chiar din Salina Slanic Prahova.

O alta calitate a Salinelor Roman este aceea ca aerul, bogat in aerosoli reuseste sa vindece cele mai grele afectiuni respiratorii. Aerul din interiorul Salinelor Roman este atat de pur, fara prezenta bacteriilor incat  oricine ajunge aici se va simti minunat, intr-un climat ozonat si purificat natural.

Concentratia de aerosoli salini este de 20 mg pe metrul cub, uneori depasind pragul atins de salinele naturale, ceea ce determina o vindecare mai rapida si o scurtime a salinoterapiei.

Durata sedintelor la Salinele Roman este de 50 de minute. Pentru a se obtine un efect mai indelungat este nevoie de o terapie cu o durata minima de 15 sedinte.

Potrivit unui studiu ce a avut la baza urmarirea a 2500 de pacienti cu afectiuni respiratorii a reiesit clar  faptul ca aceia care s-au tratat intr-o salina de suprafata au avut simptome ameliorate cu aproape 90%.

In anul 2009, Nelu Roman a obtinut o distinctie cu adevarat importanta pentru tara la Targul de Inventii Genius Europe de la Budapesta, primind trei premii considerabile – Cupa Jeromos (trofeul), Medalia de Aur Genius la sectiunea medicala si Premiul Societatii de Inovatie a Pacificului de Sud, numarandu-se poate printre primii romani care au primit asemenea medalii la capitolul inventie si inovare.

 

Foto: http://cdn1.bihon.ro

Lasa un comentariu...

*