Ateneul Roman

Ateneul Roman este o sala de concerte din Bucuresti, situata pe Calea Victoriei, in Piata George Enescu (in partea nordica a Pietei Palatului).

Cladirea, care este realizata intr-o combinatie de stil neoclasic cu stil eclectic, a fost construita intre 1886 si 1888, dupa planurile arhitectului francez Albert Galleron.

In prezent, adaposteste si sediul Filarmonicii „George Enescu”.

Ateneul Roman este inscris in Lista Monumentelor Istorice din anul 2004, monument de arhitectura de grupa valorica A, de valoare nationala si universala.

Monumentul este protejat si prin Legea nr.5/2000, Lege privind aprobarea Planului de Amenajare a Teritoriului National-PATN, Sectiunea III, Zone protejate, Valori de patrimoniul cultural de interes national (monumente istorice de valoare nationala, exceptionala).

In ziua de 21 martie 2007, cu prilejul marcarii, in Romania, a aniversarii a 50 de ani de la semnarea, la la 25 martie 1957, a Tratatului de la Roma, care a instituit Comunitatea Economica Europeana, pe zidul Ateneului Roman a fost asezata o placa spre a marca includerea acestui monument pe lista Patrimoniului European, aprobata cu ocazia Consiliului informal al ministrilor culturii din Uniunea Europeana, care a avut loc la Berlin, la 13 februarie 2007.

Sursa foto: www.ro.wikipedia.org

Lasa un comentariu...

*