Crulic – Drumul spre dincolo

Regizat, scris si produs de Anca Damian, filmul „Crulic – Drumul spre dincolo” a primit peste 25 de premii internationale, la un an de circuit festivalier in peste 100 de festivaluri.

 

Documentarul animat de lungmetraj „Crulic – Drumul spre dincolo” spune povestea reala a lui Claudiu Crulic, un roman arestat in Polonia pentru un presupus furt, tinut in inchisoare in ciuda probelor ulterioare care aratau ca, la data jafului, el nu se mai afla la Cracovia, si abandonat de toata lumea pana la moartea provocata de greva foamei.

Actorul roman Vlad Ivanov povesteste cu vocea ironica a lui Crulic de dincolo de mormant. Un stil vizual puternic, rezultatul unui frumos desen de mana, colaj, tehnici de animatie stop-motion si cut-cut, se amesteca pentru a crea un film remarcabil, integrat surprinzator si memorabil.

Filmul „Crulic – Drumul spre dincolo” de Anca Damian a castigat marele premiu al Festivalului International de Film de la Annecy, unul dintre cele mai importante festivaluri de animatie din lume.

Totodata, lungmetrajul a primit o mentiune speciala din partea International Federation of Film Societies, la Festivalul de Film de la Locarno, fiind inclus in competitia oficiala a evenimentului.

Sursa foto: www.cinemagia.ro

Lasa un comentariu...

*