Eu cand vreau sa fluier, fluier

„Eu cand vreau sa fluier, fluier” este o drama cinematografica regizata de Florin Serban dupa piesa omonima de Andreea Valean.

 

Filmul a fost nominalizat pentru premiul Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin in 2010 si a primit la aceeasi editie Marele Premiu al Juriului (Ursul de Argint). Filmul a adus 54.000 de spectatori in cinematografe in anul 2010.

Cu doua saptamani inainte de eliberarea din penitenciar, Silviu (George Pistereanu) primeste o vizita neasteptata. El afla ca mama lui s-a intors acasa dupa mult timp din Italia si vrea sa il ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile sa gaseasca o solutie. Cele cinci zile devin o eternitate cand Silviu se indragosteste de o studenta frumoasa la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venita in practica la penitenciar. Coplesit de emotii si presat de timp, Silviu inchide ochii… Libertatea, vantul, drumul, primul sarut. Din acest moment i se poate intampla orice.

„Eu cand vreau sa fluier, fluier” a fost marele castigator al galei premiilor Gopo 2011, cu sapte trofee adjudecate din 13 nominalizari, inclusiv cele pentru cea mai buna regie si cel mai bun film.

Sursa foto: www.altiasi.ro

Lasa un comentariu...

*