Pas in doi

„Pas in doi” este un film romanesc din 1985 regizat de Dan Pita. In film au fost distribuiti actorii Claudiu Bleont, Petre Nicolae, Anda Onesa si Ecaterina Nazare.

 

 

 

 

Filmul este o poveste de dragoste despre un rebel cu o cauza, un rebel care nu se poate decide intre o dragoste nevinovata, pasionala si o dragoste linistita, cuminte, docila.

Un oras cu parc, cu pod, cu strazi. O uzina. Un bloc de nefamilisti. O noapte la discoteca. Doi prieteni, mai apropiaţi ca fraţii, care muncesc impreuna, stau in aceeasi camera, canta impreuna. Unul – delicat, inima larga, generos si timid, celalalt – cu o carisma speciala, irezistibil, diferit de alţii. Primul se indragosteste fara speranţa de o femeie care isi creste singura copilul. Celalalt pare sa se indragosteasca de o tanara frumoasa, pana cand se indragosteste de iubita prietenului, iar aceasta ii raspunde cu aceeasi dragoste. El continua sa le iubeasca pe amandoua, pentru ca in fiecare vede altceva. Unde se termina adevarul si incepe minciuna? Unde se termina prietenia si incepe dragostea? Si, mai ales, in fuga dupa fericire, totul este permis?

Cu detasare si ironie, pe fondul muzicii lui Adrian Enescu si al jocului eroilor filmului, Dan Piţa reuseste sa construiasca, pentru prima data in filmul romanesc, o veridica si pasionanta poveste in mediul muncitoresc, in care tinerii au pacate si preocupari extraprofesionale.

In 1986, filmul lui Dan Pita a fost premiat cu Menţiune la Festivalul de Film de la Berlin.

Sursa foto: www.cinemagia.ro

Lasa un comentariu...

*