Statuia poetului Ovidiu

statuia poetului ovidiusIn plin centru orasului Constanta sta parca de veghe statuia poetului Ovidiu.

Statuia poetului Ovidiu este unul dintre cele mai remarcabile monumente ale tarii noastre. Aceasta se numara printre multitudinea de lucrari si opere ale sculptorului Ettore Ferrari.

Statuia poetului Ovidiu a fost construita in anul 1887 la cererea locuitorilor Tomisului.

Inca din acele vremuri aceasta sta parca de veghe in orasul Constanta, amintindu-le parca locuitorilor faptul ca undeva, in aceste locuri, poetul Ovidiu a fost exilat.

Statuia poetului Ovidiu din Constanta a fost realizata in cinstea poetului latin, Ovidiu, nascut in anul 43 inainte de Hristos. Acesta a ajuns sa fie exilat in Constanta timp de noua ani, gasindu-si sfarsitul in aceste locuri.

Ori de cate ori te afli in trecere pe langa aceasta statuie nu ai cum sa nu ii remarci grandoarea si spiritul istoric al acesteia, avand o vechime considerabila.

De origine din Italia, Ettore Ferrari a devenit unul dintre cei mai mari sculptori ai tarii de nastere, fiind cunoscut si peste hotare.

Impresionati de modul in care sculptorul ajungea sa modeleze busturile celor mai mari savanti ori carturari ai timpurilor, autoritatile s-au decis sa lase in grija sa constructia acestei statui care a devenit destul de repede unul dintre cele mai remarcabile monumente ale orasului Constanta.

 

 

Foto: http://2.bp.blogspot.com

Lasa un comentariu...

*