Statuia Sfintei Maria din Timisoara

statuia sfanta mariaStatuia Sfintei Maria din Timisoara reprezinta una dintre cele mai mari capodopere ale orasului, dar si un punct de referinta istorica.
Potrivit cercetatorilor, statuia Sfintei Maria din Timisoara a fost asezata in locul in care a fost executat Gheorghe Doja in timpul rascoalei din anul 1514.
Legenda sculpturii spune ca in acele vremuri oamenii au vazut deasupra lui Gheorghe Doja chipul Fecioarei Maria si tocmai de aceea, in aceste locuri au fost amplasate numeroase icoane, pana la realizarea sculpturii.
Statuia Fecioarei Maria a fost amplasata in aceste locuri in anul 1906, fiind protejata de vitregiile vremii de o capela construita in stil romanic ce a fost proiectata de arhitectul Lazlo Szekely.
Statuia Sfintei Maria din Timisoara a fost cioplita in marmura de Carara, fiind astfel una dintre cele mai valoroase opere ale tarii.
In prezent, aceasta a devenit una dintre cele mai consacrate opere de acest gen atat in tara, cat si peste hotare, turistii ajunsi in Timisoara neavand cum sa treaca indiferenti pe langa o astfel de opera.
Foto: http://www.timisoaraexpress.ro

Lasa un comentariu...

*