Ce trebuie să conțină trusa ta de scule?

O locuință bine întreținută și pregătită pentru orice provocare trebuie să aibă în dotare o trusă de scule pe care să o poți folosi în orice circumstanță, de la repararea unui scaun puțin șubred la înlocuirea butucului ușii de la intrare sau chiar pentru renovarea și modernizarea casei.

 

Ei bine, dacă ești o persoană care preferă ca toate colțurile casei să se afle în stare perfectă și, cu atât mai mult, îți place să investești timp în astfel de lucrări, atunci cu siguranță ai nevoie de o trusă cu scule în garaj pe care să te poți baza la fiecare proiect pe care ți l-ai propus!

2

 

Scule și unelte de bază

 • Ciocanul este una dintre sculele esențiale de care orice gospodărie ar trebui să dispună. Cu acesta poți bate cuiele în numeroase suprafețe și chiar să îndrepți anumite materiale, precum cuie, bucăți de tablă sau chei.
 • Cleștele. Cleștele poate smulge cuie, dar poate și tăia și îndoi cabluri și fire, fiind ideal pentru proiectele de instalații electrice.
 • Patentul are o prindere mai puternică și poate fi folosit la deșurubarea cuielor și șuruburilor „rebele” și greu de desprins. Asemeni cleștelui, și acesta poate tăia sau îndoi cabluri și fire.
 • Șurubelnițele. Majoritatea truselor de scule conțin mai multe șurubelnițe, diferențele dintre acestea fiind date de vârf și de mărime. Există numeroase tipuri de vârfuri, precum: torx, drepte, pozidrive sau în cruce, Philips sau hexagonale. Este recomandat să investești în mai multe șurubelnițe, fiecare având altă întrebuințare.
 • Există mai multe tipuri de chei: cea reglabilă – „cheia franceză”, fiind folosită în special pentru ajustarea instalațiilor sanitare, și cele fixe care pot fi folosite pentru: strângerea piulițelor, pentru țevi și filetare, chei pentru bazin, dar și cele hexagonale, sau imbusuri.

 

Scule de măsurat

 • Printre cele mai importante instrumente de măsurat se află ruleta, o poți folosi pe majoritatea suprafețelor și chiar poți bloca banda de măsurare pentru a vedea cât mai bine cotele exacte.
 • Bolobocul, cunoscut și drept nivelă cu bulă de aer, te ajută să observi poziția orizontală sau verticală a unei suprafețe. Dacă bula de aer este pe mijlocul bolobocului, atunci suprafața este plană/ dreaptă.
 • Creionul de tensiune. Creionul de tensiune este potrivit pentru curajoșii ce doresc să lucreze în domeniul electric. Acesta măsoară tensiunea electrică dintr-un circuit cu curent alternativ.
 • Cu telemetrul vei putea măsura distanța dintre două puncte, acestea pot fi optice, cu ultrasunete sau pe laser.

 

Scule de tăiat

 • Vei găsi pe piață cuttere cu mărimi diverse. Acestea au o lamă extensibilă și pot fi folosite în special pentru tăiatul hârtiei sau al cartonului, dar și pentru tăierea cablurilor și a firelor acoperite cu silicon.
 • Fierăstrăul de mână. Fierăstrăul de mână poate fi folosit pentru toaletarea pomilor fructiferi și a altor plante, dar și pe lemn.
 • Bomfaierul este o sculă asemănătoare fierăstrăului, însă cu acesta vei putea tăia piese din metal și din materiale mai dure.

 

Unelte electrice

 • Bormașina. Bormașina, sau mașina de găurit, este ideală pentru majoritatea proiectelor din gospodărie, pentru lucrări de bricolaj, renovări sau construcții. Ține minte că trebuie să investești într-un set complet de burghie, altfel s-ar putea să nu o poți folosi oriunde și oricând.
 • Polizorul, sau flexul, te va ajuta să șlefuiești și să tai diferite suprafețe și materiale din metal, lemn, plastic sau chiar piatră. Pentru polizor vei avea nevoie de discuri de schimb.
 • Șurubelnița electrică. Spre deosebire de cea clasică, cu aceasta îți va fi mult mai ușor să duci la bun final proiectele pe care ți le-ai propus.

 

Un lucru este sigur, o casă în care se află o trusă dotată cu numeroase scule și instrumente va fi întotdeauna o locuință fără cusur! Alege deci produsele necesare pentru proiectele tale, dar și pentru renovarea casei. Nu uita de materialele consumabile, precum cuiele, șuruburile, piulițele, banda adezivă, prelungitoarele, creioane sau foi de șmirghel, cât și alte obiecte și accesorii ca să ai întotdeauna la îndemână toate cele necesare!

Sursă foto:

https://www.freepik.com/free-photo/part-male-construction-worker_11230034.htm#page=1&query=toolbox&position=6

 

Lasa un comentariu...

*