Cele mai gustoase mancaruri libaneze pe care sa le incerci

Bucataria libaneze este apreciata ca fiind una dintre cele mai gustoase din zona Mediteranei. In plus, alimentatia celor de pe coasta estica a Marii Mediterane este considerata si mult mai sanatoasa decat modelul Occidental, avand in vedere ca preparatele au la baza carnuri usoare, legume proaspete, lactate si ierburi aromatice.

Cele mai gustoase mancaruri libaneze pe care sa le incerci

https://www.pickpik.com/table-lebanese-food-food-lunch-meal-party-83741

Daca vrei sa te convingi de savoarea preparatelor din acest stat din Asia de Sud-Vest, comanda la unul dintre restaurantele specifice de mancare libaneza din Bucuresti. Nu stii ce sa alegi? Iata un top al celor mai gustoase optiuni!

Aperitivele traditionale

Meeze este termenul folosit pentru a descrie aperitivele traditionale libneze. Acestea contin numeroase feluri de salate, sosuri, fructe de mare, pateuri calde sau chiftelute. Iti recomandam sa incerci Falafelul, celebrele chiftelute din naut, dar si Moutabbal, adica vinete coapte. Daca iti plac lactatele, nu ezista sa gusti si din Labneh, o crema delicioasa de iaurt, pe care le poti servi impreuna cu pateurile, denumite Sambousik. Desigur, de pe platoul cu meeze degusta si Tabbouleh, adica salata de patrunjel, un preparat iconic pentru gastronimia araba si mai ales pentru cea specifica Libanului.

Gratarele libaneze

De la un restaurant libanez poti comanda si diverse specialitati facute pe gratar. Carnea de kebab, Shish touk (bucatile de pui), carnea de pui servita sub forma de frigarui sunt doar cateva dintre cele mai delicioase preparate la grill pe care trebuie sa le incerci. Acestea pot fi servite alaturi de salate sau de renumitul Hommos (humus).

Deserturile

Daca ajungi intr-un restaurant libanez, nu rata deserturile specifice acestei bucatarii. Multe dintre ele sunt deja foarte cunoscute in tara noastra, dar sunt asociate deseori ca fiind ale turcilor. Si, daca baklavaua nu mai are nevoie de prezentari, iti recomandam sa mai incerci si Osmalia, care este de fapt o fidea umpluta cu nuci, branza dulce sau fistic. La fel de delicioasa este si Kashta, un amestec de lapte, miere si fistic.

Bautura traditionala a Libanului

Arak este bautura nationala a Libanului, care nu lipseste de la mesele festive. Arak este o bautura pe baza de struguri si este apreciata nu doar de localnici, dar si de turisti. Arak este o bautura alcoolica servita in pahare mici, alaturi de mezze. Bautura este foarte populara si in alte tari de pe coasta Mediteranei, insa exista mici abateri de la reteta originala in fiecare dintr aceste state. Daca vrei sa degusti Arak-ul, ai grija, insa; acesta a fost supranumit “Laptele leilor”, datorita continutului ridicat de alcool pe care il contine (50-60%).

Bucataria libaneza pune mare accent pe servirea unor preparate diverse, in portii mici. De asemenea, ingredientele folosite sunt cat se poate de sanatoase, ceea ce face ca mancarea din Liban sa poata fi consumata chiar si de catre cei care sunt foarte atenti cu silueta lor.

Daca ti-am starnit curiozitatea si pofta, comanda si tu acasa preparatele libaneze de la restaurantele cu specific. Food Panda livreaza acasa, asadar foloseste aplicatia pentru a primi comanda ta!

Lasa un comentariu...

*