Cum să ai o casă luminoasă cu corpuri de iluminat moderne?

Lumina este foarte importantă pentru fiecare dintre noi și tocmai de aceea corpurile de iluminat sunt la mare preț în ultima perioadă. Alegerea acestor corpuri de iluminat este foarte importantă și se face în funcție de anumite caracteristici specifice fiecărui individ în parte. Deși am putea crede că scopul unor becuri cu led este doar acela de a face lumină în jurul lor, de fapt corpurile de iluminat răspund unor nevoi, unor cerințe, unor solicitări la care poate că nu ne-am fi gândit.

corpuri lumina

Cum alegem cele mai bune corpuri de iluminat?

Lumina naturală nu ne este disponibilă în permanență, deși poate că ne-ar plăcea deseori să beneficiem de ea pentru cât mai mult timp. O dată cu lăsarea serii însă este nevoie să apelăm la iluminatul artificial, cel care nu face altceva decât să reproducă lumina produsă de către soare. Din nefericire este destul de greu ca un bec să reproducă identic lumina naturală, iar aici se face prima distincție între corpurile de iluminat.

În vreme ce unele becuri oferă lumina galbenă, caldă, cea uzuală cu care suntem deja obișnuiți, alte corpuri de iluminat redau lumina în tonuri de alb. Acest alb face ca lumina să fie oarecum rece, distantă, însă mai apropiată de nuanța naturala a luminii. Cu toate acestea, există persoane care pur și simplu nu pot tolera aceste modificări, drept pentru care alegerea unui corp de iluminat trebui să aibă în vedere și aceste lucruri. Un anumit tip de lumină poate fi deranjantă din punct de vedere vizual pentru retina unor utilizatori, în vreme ce lumina galbenă pate fi tolerată. Pe același principiu, becurile cu lumini colorate pot fi apreciate în anumite cazuri, însă pot fi mai greu de acceptat în altele. Este ideal să se poată proba aceste corpuri de iluminat și să se verifice gradul de toleranță la un anumit tip de lumină.

Corpurile de iluminat mai pot fi alese și în funcție de perioada în care pot fi folosite. Există becuri care au o durată foarte mare de exploatare, de tipul a 50.000 de ore, lucru care poate fi un avantaj atunci când achiziționezi un astfel de bec. Acest lucru va însemna economii semnificative, deoarece becul nu va necesita înlocuirea constantă, ci va putea funcționa normal pentru o perioadă mai lungă de timp. Bineînțeles, există și cazuri în care rețeaua electrică poate influența acest lucru, mai ales dacă vorbim despre rețele vechi, cu căderi dese de tensiune. În aceste cazuri funcționarea corpului de iluminat poate fi pusă în pericol, deoarece un număr repetat de porniri și opriri succesive poate conduce către defectarea acestuia. Din fericire, corpurile de iluminat moderne cum ar fi becurile led, depășesc acest inconvenient, fiind proiectate să reziste la astfel de șocuri mecanice care i-ar putea pune în pericol integritatea.

Designul este și el un aspect de luat în seamă atunci când alegem becurile potrivite pentru locuințele noastre. Este important felul în care va arăta un corp de iluminat, dacă se va adapta felului în care arată casa noastră, dacă se va potrivi cu celelalte elemente de decor. Becurile moderne sunt foarte aspectuoase și se potrivesc în majoritatea contextelor și a locuințelor, fără a face notă discordantă. Majoritar aceste corpuri de iluminat sunt realizate din sticlă albă, mată sau transparentă, drept pentru care ele nu vor fi atât de vizibile și nici nu vor influența felul în care este reflectată lumina.

Deși am putea crede că un corp de iluminat poate fi ales fără probleme, iată că există criterii de selecție care pot face diferența. Dincolo de preferințe este indicat să urmărim și caracteristicile acestor corpuri de iluminat pentru a fi siguri de alegerea făcută.

Sursa foto: Pixabay.com

Lasa un comentariu...

*