Lucruri pe care să nu le uiți acasă când pleci la munte

GD Star Rating
loading...

Vacanța de Crăciun este mai aproape decât crezi, așa că a venit timpul să îți faci câteva planuri pentru mini-concediul de atunci. Poți merge cu persoana iubită, alături de gașca de prieteni sau chiar în familie într-un loc nou, unde să vă bucurați împreună de tradiții și să vă relaxați. Cine a spus că înainte de Sărbători trebuie să stați acasă sau să pierzi multe ore în bucătărie, gătind tot felul de mâncăruri? Mai bine îi lași pe alții să-ți fie gazdă și să te servească cu cele mai bune preparate, în timp ce tu îți creezi amintiri noi cu cei pe care îi iubești. Trebuie să fii atent, însă, atunci când pregătești bagajele pentru o vacanță la munte, pentru că e important să nu uiți să-ți iei câteva obiecte absolut necesare în timpul iernii. Dacă ești curios să afli care e lista de la care să nu te abați, atunci când la destinație te așteaptă zăpadă sau temperaturi scăzute, citește mai jos ce nu ar trebui să-ți lipsească.

munteHainele groase

Deși pare hilar că aducem asta în discuție, foarte multă lume face greșeala să își pună în bagaje haine mult mai subțiri decât cele care le-ar oferi confortul necesar într-o zonă montană, doar pentru că împachetează cu gândul că temperatura din orașul în care locuiesc. Întotdeauna, la munte e mai frig cu aproximativ 5 grade Celsius decât în interiorul unei localități, deci pune în geanta de voiaj cele mai groase haine ale tale. Nu uita de șosete, fular și mănuși, pentru că se vor uda din cauza zăpezii, îți va fi frig mai repede decât te-ai aștepta și s-ar putea să pierzi distracția de pe pârtie. Jachetele, gecile sau paltoanele ar trebui să fie nelipsite din bagajele tale, pentru că iarna e, cu cât mai cald, cu atât mai bine. Încarcă portbagajul mașinii cu toate aceste articole, dar nu uita nici de pantalonii căptușiți și de puloverele groase.

Echipează-ți autoturismul

Și că tot a venit vorba de mașină, pleacă pregătit la drum, ca să nu rămâi împotmolit pe undeva prin nămeți. Verifică bateria mașinii, care în perioada iernii se descarcă mult mai ușor, din cauza temperaturilor scăzute. Foarte importante sunt și anvelopele de iarnă, care nu trebuie să fie roase, ca să poți avea o aderență bună, în cazul în care prinzi o porțiune necurățată de șosea. E bine să iei și o pereche de lanțuri, mai ales dacă știi că vei ajunge cu mașina în zone unde e posibil ca autoritățile să nu fi deszăpezit. Cârligul de remorcare îți va fi foarte util dacă te pasionează sporturile de iarnă și vrei să iei cu tine skiurile, snowmobilul sau echipamente mai mari, pe care poți atașa o remorcă în care să-ți încapă toate și să puteți sta lejer în mașină.

Ceva de învelit

Chiar dacă locul unde vă veți caza este unul care în poze arată foarte bine, nu știi care va fi temperatura din camere, așa că mai bine să fii sigur, decât să-ți pară rău mai târziu. Ia cu tine măcar un sac de dormit sau o pilotă călduroasă, ca să te poți odihni, după o zi plină la săniuș. Ca să fii sigur că dormi liniștit, ia cu tine și pijamale groase.

Nu uita să mai pui în bagaj și ceaiuri și o sticlă de vin pentru fiert, ca să te încălzești repede, după o sesiune de bulgărit. Fă plinul mașinii și pleacă într-o nouă aventură! Vacanță plăcută!

sursa foto: pixabay.com

Lasa un comentariu...

*