Fundatia Ringier

Fundatia Ringier a luat fiinta in anul 2008 si si-a propus sa se implice in acele domenii si proiecte prin care, in calitate de trust media, poate schimba ceva.

 

Proiectele de pana acum ale Fundatiei Ringier abordeaza sfera sociala. Prin programul “Catedra Ringier”, fundatia a motivat si ajutat peste 100 de copii sa acceada in licee sau scoli vocationale.

“Ajuta copiii” este cel mai de anvergura proiect al fundatiei de pana acum, pentru ca in el este implicat in mod direct si constant ziarul “Libertatea” si pentru ca isi propune un scop mare: sa ii ajute pe micutii care dincolo de un diagnostic crud, au de luptat si cu saracia. Este un proiect aflat inca la inceput, care doreste sa formeze o comunitate de prieteni si sustinatori.

Fundatia Ringier face parte din Grupul Ringier, cea mai mare companie media elvetiana cu prezenta in mai multe tari europene.

Cu aproximativ 180 de ani de la infiintare, Ringier are o indelungata traditie in implicarea sociala.

Scoala de Jurnalism de la Zofingen este unul dintre proiectele de anvergura initiate inca din 1974.

Rezultatele implicarii sociale a trustului se bucura si in prezent de recunoastere: Fundatia Dariu Trust din Vietnam a obtinut trei mari premii pentru cele mai bune programe de microfinantare la festivitatile din Hanoi.

Dariu Trust sustine construirea de scoli, acorda burse pentru elevii defavorizati si initiaza programe de microcredite pentru familiile sarace.

Sursa foto: www.facebook.com

Lasa un comentariu...

*