Camera cu ardere pulsatorie

camera cu ardere pulsatorieUna dintre cele mai inovative si mai indraznete inventii romanesti este crearea un ei camere cu ardere pulsatorie.

Doru Pavel Vasiliu a devenit intr-o perioada destul de scurta unul dintre inventatorii cei mai renumiti ai Salonului de Inventii de la Geneva.

Camera cu ardere pulsatorie consuma combustibil lichid de genul benzinei sau gazosi de genul GPL, butan sau propan. Aceasta prezinta un avantaj destul de simplu – acela ca va reduce in foarte scurt timp costurile la intretinere din apartamente.

Doru Pavel Vasiliu incearca sa creeze cu ajutorul sau un cazan pentru incalzirea locuintei. Prin folosirea camerei cu ardere pulsatorie, consumul de combustibil necesar pentru incalzirea locuintei se va reduce cu minim 10%.

Importanta camerei cu ardere pulsatorie a fost identificata in mai multe domenii. Putem enumera importanta acesteia in agricultura prin pulverizarea de DTT, dar si in industria farmaceutica.

Doru Pavel Vasiliu este un foarte cunoscut cercetator stiintific in cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare -COMOTI Bucuresti, filiala Iasi.

Foto: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro

 

 

 

Lasa un comentariu...

*