Vaccinul antiholeric

ioan cantacuzinoVaccinul antiholeric reprezinta una dintre inventiile romanesti care a revolutionat intreaga planeta.

Vaccinul antiholeric a fost inventat de medicul si cercetatorul Ioan Cantacuzino. Fiind cucerit de teoriile vibronului holeric si vaccinarea antiholerica acesta a reusit sa realizeze numeroase cercetari, aducand lumii una dintre cele mai importante inovatii – vaccinul antiholeric.

Ioan Cantacuzino, Doctor in Medicina a realizat mai multe cercetari asupra modului de distrugere a vibrionului holeric in organism. Acesta a lucrat in cadrul Institutului “Pasteur” din Franta, fiind interesat de studiile in domeniul stimularii imunitatii organismului uman.

Imediat dupa intoarcerea sa in tara, Ioan Cantacuzino a devenit fondatorul “Institutului de Seruri si Vaccinuri”, cuprinzand in lista sa de cercetari vaccinul antiholeric.

Din clipa in care Ioan Cantacuzino a reusit sa inventeze vaccinul antiholeric majoritatea spitalelor lumii au folosit metoda Cantacuzino de tratare si vindecare a acestei boli necrutatoare.

Ca urmare a descoperirii vaccinului antiholeric, Romania a initiat in anul 1913 o adevarata campanie de vaccinare antiholerica in asa fel incat orice focar de infectie sa fie distrus din tara noastra. Chiar daca era trebuitor, vaccinul antiholeric a fost testat pe intreaga populatie romaneasca, campania intitulandu-se “marea experienta romaneasca”. Fiind vaccinati, mii de oameni au reusit a fi salvati din fata holerei aparuta in tara in perioada Primului Razboi Mondial.

Pe langa vaccinul antiholeric, Ioan Cantacuzino a mai descoperit metode de prevenire, tratare si vindecare a tifosului exantematic si tuberculozei.

 

 

Foto: http://medicaacademica.ro

Lasa un comentariu...

*