Filmul „Accident”

AccidentFilmul „Accident” reprezinta una dintre cele mai mari capodopere cinematografice romanesti.

Regizat in anul 1977 de Sergiu Nicolaescu, avandu-i in rolurile principale pe Amza Pellea, Vladimir Gaitan, Ileana Popovici, George Mihaita, Dan Ivanesei, Stefan Mihailescu Braila, Colea Rautu si Sergiu Nicolaescu, acesta este un film de actiune romanesc care s-a remarcat din multitudinea operelor cinematografice.

Intreaga actiune principala a filmului urmareste prinderea unui hot de autoturisme de catre organele de militie. Dupa un lung sir de evenimente, mai putin placute pentru personajul principal, acesta reuseste in cele din urma sa fie prins si arestat.

Pe parcursul unei saptamani, militia il va urmari pe tanarul hot care, in loc sa inceteze in activitatile sale delictuale, isi agraveaza din ce in ce mai mult situatia, savarsind alte infractiuni de furt la fel de periculoase pentru siguranta cetateanului roman.

Lovind o fetita cu masina, tanarul Cuceanu fuge de la locul faptei, fapt care determina demararea unei anchete. La finalul povestii, Cuceanu este salvat de la moarte prin inecare in mlastina chiar de catre maiorul pe care acesta il impuscase.

Foto: http://www.secvente.ro

Lasa un comentariu...

*