Ion Haiduc

ion haiducIon Haiduc este unul dintre cei mai renumiti actori romani. S-a nascut in data de 3 decembrie 1947 in orasul Oradea intr-o familie iubitoare de arta si teatru.

In timpul copilariei, Ion Haiduc si-a schimbat de mai multe ori locuinta si scoala, meseria parintilor impunand stramutarea in alte orase ale tarii. Asa se face ca actorul a locuit in Sighetu Marmatiei, Salonta, Gheorgheni sau Timisoara.

Isi finalizeaza studiile medii in cadrul Liceului Pedagogic din Timisoara. La scurt timp se casatoreste cu Gina cu care a avut  o fata.

Cu toate ca initial si-a dorit sa devina medic, Ion Haiduc termina in final Scoala de Arta de la Timisoara, absolvind sectia Teatru.

Se remarca ca actor de teatru, in cadrul Teatrului Notarra, locatie in care a jucat numeroase roluri pentru care a primit multe distinctii si premii. Devine profesor in cadrul IATC, avand un foarte bun talent pedagogic.

In timpul vietii, Ion Haiduc a jucat roluri destul de diverse – de la teatru la film, avand o admiratie aparte pentru filmele istorice indeosebi.

Dupa anul 1989, acesta joaca in circa 30 de filme de mare popularitate.

Foto: http://static.cinemarx.ro

Lasa un comentariu...

*