Nicu Alifantis

nicu_alifantis1Nicu Alifantis este unul dintre cei mai mari artisti romani ai tarii. S-a nascut in data de 31 mai 1954 in localitatea Braila, fiind de origine macedoneana.

Pasionat de muzica, acesta ajunge sa profeseze in acest domeniu incepand cu anul 1973, avand studii muzicale in domeniu.

In anul 1975, acesta este angajat la Teatrul din Braila, fiind remarcat de marile autoritati ale zonei. Putin mai tarziu devine membru al Cenaclului Flacara, fiind apreciat de poetul Adrian Paunescu.

Iubitor al genului folk, Nicu Alifantis semneaza contracte cu casa de discuri Electrecord, inca din perioada regimului comunist.

Numarul concertelor la care a participat cu cel mai mare succes este impresionant, depasind mai bine de 5000 de aparitii atat in tara, cat si peste hotare.

In anul 1995 acesta fondeaza trupa „Alifantis&ZAN”, avandu-i alaturi pe Virgil Popescu, Sorin Voinea, Razvan Mirica si Relu Bitulescu.

De-a lungul timpului, acesta a participat activ si in lumea teatrului romanesc, devenind colaborator al teatrelor din intreaga tara.

In anul 1999 ia fiinta fundatia ce ii poarta numele, dorind astfel sa promoveze cele mai bune valori muzicale.

Foto: http://www.sabina-cornovac.ro

 

Lasa un comentariu...

*