Aurelian Andreescu

Aurelian AndreescuAurelian Andreescu a fost unul dintre cei mai renumiti solisti de muzica usoara romaneasca din tara, ce a cucerit publicul romanesc si strain cu o discografie impresionabila.

S-a nascut in data de 12 mai 1942, in Bucuresti. Pasionat de muzica si inzestrat cu o voce senzationala, Aurelian Andreescu a trecut pentru prima data pragul Festivalului National de Muzica Usoara din Mamaia, in anul 1963, moment in care a si debutat in muzica. Piesa pe care a interpretat-o a fost „În tot ce e frumos pe lume” de Elly Roman. In acest fel, Aurelian Andreescu devine unul dintre cei mai populari cantareti si compozitori ai acelor vremuri, fiind solicitat intr-o multitudine de concerte din tara.

In anul 1965, acesta se angajeaza in cadrul Teatrului „Constantin Tanase”. Avand sprijinul echipei de teatru acesta ajunge sa concerteze in mai toate tarile lumii, participand la cele mai importante festivaluri de muzica usoara internationala. In anul 1968 obtine locul al treilea in cadrul Festivalului Internațional al Cântecului din Polonia.

Participa alaturi de Aura Urziceanu la concursul de la Knokke, din Belgia, unde castiga Cupa.

Un alt eveniment insemnat al carierei sale il constituie momentul de debut al Olimpiadei Cantecului de la Atena, unde canta alaturi de Johnny Hallyday.

In anul 1986, Aurelian Andreescu moare, la Constanta, fiind suferind de ciroza. Este inmormantat la Bucuresti, in cadrul Cimitirului Ghencea.

Foto: http://jurnalul.ro

Lasa un comentariu...

*