Mirabela Dauer

Mirabela DauerMirabela Dauer este una dintre cele mai cunoscute cantarete de muzica usoara romaneasca. S-a nascut in data de 9 iulie 1947 in Bucuresti.

Ascensiunea sa muzicala a avut loc in perioada anilor 1970-1980, atunci cand a participat la mai multe concerte alaturi de Corina Chiriac si Angela Similea.

In anul 1963 devine membru component al formatiei „Rosu si Negru”. Fiind pasionata de muzica Ritei Pavone, aceasta a interpretat numeroase melodii ale cantaretei inca de la inceputul carierei sale.

Fiind pasionata de muzica, aceasta urmeaza in anul 1967 cursurile Scolii Populare de Arta. Putin mai tarziu, se lanseaza in emisiunea „Tele Top” din cadrul Televiziunii Romane.

De-a lungul carierei sale a colaborat cu numerosi compozitori romani. Ii putem aminti pe Marius Teicu, Vasile Vasilache, Ionel Tudorache, Marcel Dragomir.

Inca de la debutul sau muzical, solista a castigat numeroase premii, fiind cunoscuta atat in tara, cat si peste hotare. Criticii muzicali sunt de parere ca Mirabela Dauer a ramas in continuare cea mai buna voce feminina din ultimii 30de ani, avand un timbru vocal destul de pronuntat si melodios.

Pana in prezent, cantareata a scos pe piata muzicala 28 de albume cu care sia- incantat publicul permanent.

Foto: http://www.mirabeladauer.ro

Lasa un comentariu...

*