Raed Arafat

GD Star Rating
loading...

Raed ArafatRaed Arafat este un vestit medic roman, de origine palestiniana. S-a nascut in data de 24 mai 1964, in Siria, emigrand in Romania la varsta de 16 ani.

Incepand cu anul 1981 urmeaza cursurile Facultatii de Medicina din Cluj, specializandu-se in terapie intensiva in Targu Mures.

Dupa finalizarea cursurilor, acesta devine fondatorul Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare – SMURD, fiind considerat unul dintre cele mai bune servicii medicale, intervenind in cazuri grave, atunci cand viata si sanatatea pacientilor sunt puse in pericol grav.

Raed Arafat devine in anul 2007 subsecretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii. In data de 10 ianuarie 2012, acesta demisioneaza din functia publica, nemultumit de reformele medicale.

Iubit de populatie, romanii au realizat numeroase actiuni greviste pentru repunerea sa in functie, fapt ce l-a determinat pe Emil Boc sa ii ofere aceeasi functie in data de 17 ianuarie 2012.

In data de 1 octombrie 2012, Raed Arafat devine ministru interimar al Sanatatii, renuntand la aceasta titulatura chiar a doua zi. Incepand cu data de 7 noiembrie devine Ministrul Sanatatii pentru o perioada destul de scurta de timp.

De-a lungul timpului, acesta a primit numeroase distinctii si medalii nationale precum Ordinul National „Pentru Merit” in gradul de cavaler oferit de Ion Iliescu in vremea mandatului sau.

In anul 2005, acesta este decorat de Traian Basescu cu  Ordinul National „Pentru Merit” in gradul de ofiter.

In anul 2010 devine profesor in cadrul Facultatii de Medicina.

Foto: http://www.cotidianul.ro

One Response to “Raed Arafat”

Read below or add a comment...

 1. OBRETIN MARIA says:

  LA MULTI ANI ,DOMNUL DOCTOR!DUMNEZEU SA VA RASPLATEASCA DRAGOSTEA RAVNA SI PASIUNEA!TOT RESPECTUL PT CE FACETI! SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE SI PUTERE IN CONTINUARE!

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Lasa un comentariu...

*