Gheorghe Hagi

hagiGheorghe Hagi s-a nascut in data de 5 februarie 1965 in localitatea Sacele a judetului Constanta. Cunoscut sub numele de „regele fotbalului romanesc”, Gheorghe Hagi are un palmares impresionant, activand in numeroase echipe de fotbal.

Gheorghe Hagi a debutat in fotbal atunci cand a implinit varsta de 10 ani, alaturi de echipa de fotbal Farul Constanta. De-a lungul timpului, Gheorghe Hagi a facut parte din echipele Sportul Studentesc, Steaua Bucuresti, Real Madrid, Galatasaray, Barcelona, echipa nationala a Romaniei unde a marcat circa 35 de goluri.

Avand pe spate inscriptionat numarul „10”, Hagi s-a remarcat de-a lungul timpului ca un jucator de fotbal de aceeasi nota. Potrivit specialistilor, Hagi era un foarte bun jucator tehnic, acesta reusind sa marcheze si sa le ofere colegilor sai cele mai bune pase.

La varsta de 18 ani, Gheorghe Hagi a facut parte pentru prima data din echipa nationala, jucand in meciul amical Norvegia – Romania. In anul 1985, Mircea Lucescu il numeste pe Gheorghe Hagi capitan al echipei nationale a Romaniei, pastrandu-si pozitia pana aproape de retragerea sa din lumea sportului.

Dupa retragerea sa din calitatea de jucator al echipei nationale, Gheorghe Hagi a devenit antrenor al echipei Steaua Bucuresti, dar si in Galatasaray, echipa cu care a castigat titlul de campioni.

Foto: http://www.ziuaveche.ro

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu...

*