Costel Busuioc

costel busuiocCostel Busuioc s-a nascut in data de 21 octombrie 1974 in satul Goruni din judetul Iasi, in prezent fiind unul dintre cei mai cunoscuti tenori romani.

Castigator al concursului spaniol Hijos de Babel, acesta a reusit sa patrunda destul de usor pe taramul muzicii de opera, devenind celebru atat in tara, cat si peste hotare. Odata declarat castigator, Costel Busuioc a reusit sa semneze contracte cu cele mai mari case de discuri din lume.

De provenienta dintr-o familie destul de saraca, de unsprezece copii, acesta a fost nevoit sa munceasca de la o varsta destul de tanara, fiind initial sofer de tir. Situatia precara de acasa l-a determinat pe acesta sa paraseasca casa natala inca de la varsta de 14 ani. Tocmai de aceea, Costel Busuioc nu a reusit sa urmeze liceul.

Cu timpul, acesta este gazduit intr-o familie de oieri, devenind astfel pastor. In anul 1998 acesta se casatoreste cu Daniela cu care va avea patru copii: Tabita, Daniel, Sara și Rebecca.

In anul 2006 pleaca in Spania unde lucreaza in constructii. Cu toate acestea, vocea sa i-a adus renumele pe plan mondial, fiind unul dintre cei mai reprezentativi tenori ai tarii.

Foto: http://www.radiofir.ro

Lasa un comentariu...

*