Dumitru Vasescu

dumitru vasescuDumitru Vasescu este unul dintre cei mai mari inventatori romani, care a reusit sa descopere un automobil care se deplasa ajutat de abur.

De origine inginer si profesor, Dumitru Vasescu a descoperit un automobil care sa circule pe baza unui inlocuitor al benzinei – folosind abur.

Tinand cont de necesitatea folosirii autoturismelor, dar si de pretul ridicat la combustibil, automobilul cu abur descoperit de Dumitru Vasescu poate reprezenta unul dintre cele mai eficiente mijloace de locomotie.

Dumitru Vasescu si-a brevetat inventia in anul 1880, la Paris.

Dumitru Vasescu s-a nascut in anul 1859 la Iasi, locatie unde a urmat studiile elementare si liceale. Ingineria a studiat-o la Paris in cadrul Scolii Centrale.

Preocupat de inlocuirea benzinei, Dumitru Vasescu a facut numeroase cercetari, reusind in cele din urma sa descopere automobilul actionat de forta aburilor. Masina era decapotabila, destul de joasa si functiona cu ajutorul carbunilor. Automobilul era prevazut cu un rezervor de apa ce era asezat sub scaunul soferului.

Inventia lui Dumitru Vasescu a intrat in posesia francezilor.

Se intoarce in tara in anul 1906, loc unde profeseaza la Scoala de Poduri si Sosele din Bucuresti. Dumitru Vasescu inceteaza din viata in data de 29 octombrie 1909, fiind inmormantat in Bucuresti.

Foto: http://www.traiesteromaneste.ro

Lasa un comentariu...

*