Felicia Filip

Felicia FilipFelicia Filip este una dintre cele mai renumite soprane ale tarii noastre, fiind nascuta in orasul Slatina, judetul Olt, in data de 20 martie 1959.

Atrasa de muzica, aceasta a ajuns sa studieze vioara, interpretand numeroase pasaje muzicale in cele mai renumite concerte de muzica pentru vioara din tara si din strainatate. Ulterior, Felicia Filip a urmat cursurile Academiei de Muzica din Bucuresti, fiind studenta la clasa de canto.

Constienta de talentul sau muzical, soprana a fost angajata in cadrul Operei Nationale Romane, chiar imediat dupa ce si-a finalizat studiile muzicale. Incepand cu caderea regimului comunist, solista a devenit la fel de cunoscuta si in strainatate, interpretand numeroase opere in mai multe festivaluri de muzica de opera din strainatate.

De-a lungul timpului, aceasta a purtat denumirea de „Noua regina a Traviatei”, avand o interpretare de exceptie, intr-un concert sustinut la Nancy, in anul 1998. Elvetia, Spania, Italia, Ungaria, Rusia, Germania, Franta sunt doar cateva dintre statele in care vedeta si-a sustinut concertele.

In timpul carierei sale muzicale, soprana a devenit membra a trupei Iris cu care a scos pe piata un album, intitulat „Athenaeum”. ” De vei pleca” si „Baby” sunt doar doua dintre cele mai renumite melodii pe care aceasta l-a interpretat acompaniata de trupa Iris.

Devine „Cavaler al Meritului Cultural”, fiind decorata de Presedintele Romaniei ca insemn al talentului sau artistic deosebit.

Foto: http://cdn.citynews.ro

Lasa un comentariu...

*