Elena Carstea

elena carsteaElena Carstea se numara printre cei mai mari interpreti ai tarii noastre. Nascuta in data de 26 februarie 1962, in localitatea Agnita din judetul Sibiu, Elena Carstea se numara printre cei mai mari interpreti, textieri si compozitori ai muzicii usoare romanesti.

Absolventa a liceului de arta din Sibiu, Elena Carstea a devenit solista intr-un grup consolidat impreuna cu Ioan Gyuri Pascu, intitulat Trandafiri Negri.

In perioada 1982-1986, Elena Carstea devine solista in formatiile lui Cornel Verban si Alexandru Wilmany.

Un vestit turneu in Emiratele Unite a reusit sa o faca cunoscuta atat in tara, cat si peste hotare. Imediat dupa anul 1989, Elena Carstea a participat la numeroase turnee in Statele Unite, Canada, Anglia sau Germania.

Pe langa aptitudinile sale muzicale aceasta devine si un cunoscut poet, editand volumul Poezele pentru Vipi.

Incepand cu anul 1999, Elena Carstea devine fondatorul si, in acelasi timp, presedintele de onoare al Sindicatului Interpretilor si Compozitorilor Liberi Profesionisti, luptand astfel pentru drepturile artistilor consacrati ai tarii si pentru recunoasterea meritelor.

De-a lungul vietii Elena Carstea castiga numeroase premii. In anul 1983 ii este marcat debutul sau in interpretarea muzicala prin castigarea premiului publicului la festivalul Melodii 83. Piesa cu care a castigat acest premiu a fost „Ochii tai”.

Ocupa locul I la mai multe festivaluri, printre care amintim festivalul din Turcia – Izmir, Irlanda – Coven, Lituania – Vilnius.

In anul 2004, Elena Carstea este premiata cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler la categoria Muzica de catre presedintele statului, Ion Iliescu.

Foto:http://www.elenacarstea.com

 


 

Lasa un comentariu...

*