Mihai Buculei

mihai_buculeiMihai Buculei este un mare sculptor roman, nascut in data de 22 decembrie 1940, in comuna Mihoveni, judetul Suceava.

Inca din copilarie, Mihai Buculei si-a dovedit talentul si indeletnicirea pentru sculptura. In primii ani ai vietii, acesta a urmat cursurile unei scoli profesionale in domeniul mecanicii de utilaje forestire grup electrogen. Aici, directorul scolii i-a observat talentul si i-a indrumat pe parinti sa se preocupe de indemanarea sa.

In acest fel, sculptorul a ajuns sa urmeze cursurie liceelor de arta din Iasi si, ulterior, din Bucuresti. In tinerete, a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, in domeniul sculpturii.

Dupa absolvirea cursurilor, acesta a ajuns sa intreprinda numeroase opere de arta si lucrari celebre, ce au ajuns in foarte multe muzee de arta din tara din Botosani, Suceava, Bucuresti, dar si de peste hotare – Germania, Ungaria, Canada, Grecia.

Una dintre cele mai insemnate colectii de sculpturi ale artistului poate fi admirata pe Dealul Grosilor. Aici se poate admira „Fantana spre dorul Iancului”, „Fereastra pentru amintirea strabunilor”, „Ultima jertfa a calaretului”,  „Sanctuar”, „Fantana pentru dorul Iancului”.

Foto:http://taberedesculptura.mnac.ro

One Response to “Mihai Buculei”

Read below or add a comment...

  1. Iuliana says:

    Minunata sculptura, Am o mare admiratie pentru sculptorul Mihai Buculei

Lasa un comentariu...

*