Mircea Rotaru

mircea rotaruMircea Rotaru a fost unul dintre marii sculptori si pictori romani, nascandu-se in data de 5 aprilie 1927 in Campulung Moldovenesc, judetul Suceava.

Fiind pasionat de sculptura, devine ucenic intr-un atelier de tamplarie in timpul efectuarii studiilor liceale din Campulung.

In anul 1947 acesta pleaca in Cehoslovacia, implicandu-se in mai multe contracte de munca in vederea refacerii orasului Praga dupa razboi.

In anul 1950 se reintoarce in tara si incepe Scoala de Arte din Iasi. Doi ani mai tarziu se transfera la Universitatea din Cluj, locatie unde nu finalizeaza studiile datorita unor conflicte purtate cu unul dintre profesori.

Se intoarce in locurile natale unde devine profesor de pictura. In acelasi timp, realizeaza un proiect destul de amplu pentru copii, creand ateliere de pictura, cinematografie, sculptura pentu copii.

De-a lungul timpului acesta a trecut printr-o serie larga de probleme. Ajunge ca o mare parte dintre picturi si sculpturi sa ii fie distruse de doua incendii puternice, in perioada anilor 1961.

Nefiind interesat de partea financiara, acesta a trait in conditii destul de aspre, in locuinte care nu ii asigurau niciun grad de confort.

A lasat in urma o adevarata colectie de opere – picturi si sculpturi celebre,  ce au intrat in mostenirea familiei dupa data de 29 aprilie 2005.

Foto: http://2.bp.blogspot.com

 

Lasa un comentariu...

*