Corneliu Birtok Baneasa

corneliu birtok  baneasaCorneliu Birtok Baneasa se numara printre cei mai insemnati inventatori romani in domeniul mecanicii.

Corneliu Birtok Baneasa este masterand la Autovehicule Rutiere din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara. Acesta a revolutionat intreaga planeta cu ultima sa inventie cu care a si fost prezent la Geneva. El a realizat un deflector integrat, care va contribui la reducerea temperaturii motoarelor ce au ardere interna cu circa 40 grade Celsius ceea ce va determina la scaderea consumului de carburant al masinii.

Cu ajutorul inventiei sale, Corneliu Birtok Baneasa a reusit sa demonstreze faptul ca masina va avea o putere mai mare, aerul cald nu mai determina o incalzire a motorului masinii. Asadar, o masina ce va purta acest deflector integrat va avea un consum redus de combustibil cu pana la jumatate din consumul sau declarat la iesirea de pe portile fabricii.

Corneliu Birtok Baneasa a participat la circa 20 de saloane de inventii obtinand numeroase premii si de cele mai multe ori medalia de aur. La salonul de inventii de la Moscova a obtinut medalia de aur pentru o inventie la fel de inovatoare, prin crearea unui dispozitiv dinamic de transfer al aerului.

De-a lungul carierei sale acesta a mai descoperit si un filtru de aer supra-aspirant care va reduce cu circa 20% consumul de benzina. Toate inventiile lui Corneliu Birtok Baneasa au fost in prealabil testate pe o serie de marci celebre de autoturisme.

Foto: http://www.fastautodeal.ro

Lasa un comentariu...

*