Mircea Baniciu

mircea-baniciuMircea Baniciu este unul dintre cei mai cunoscuti cantareti romani, avand o popularitate de remarcat atat in tara, cat si peste hotare.

Mircea Baniciu s-a nascut in data de 31 iulie 1949 in Timisoara, facand parte dintr-o familie de oameni modesti.

Incepand cu anul 1970 acesta devine membru in cadrul formatiei Phoenix. Cu toate acestea, participarea sa in cadrul formatiei nu dureaza foarte mult timp, in anul 1977 ceilalti colegi de trupa fug din tara si in acest mod este obligat sa inceapa o cariera solo.

In anul 1992 acesta devine fondatorul grupului „Pasarea Colibri”, una dintre trupele rock de succes, avandu-i alaturi pe Florian Pittis, Mircea Vintila si Vlady Cnejevici.

Incepand cu anul 2002 are loc relansarea proiectului Phoenix, moment in care acesta devine iarasi membru in cadrul acestei trupe.

In anul 2007, Mircea Baniciu imbratiseaza iarasi o cariera solo, aducand pe piata noutati muzicale remarcante si numeroase cd-uri.

De-a lungul timpului, Mircea Baniciu s-a remarcat prin marea sa popularitate, participand la numeroase spectacole atat in tara, cat si peste hotare. De asemenea, premiile si distinctiile oferite pentru intreaga sa cariera au fost destul de multe.

In anul 2010 are loc la Sala Palatului unul dintre concertele aniversare ale carierei sale, intitulat „Mircea Baniciu&Prietenii”, un eveniment de succes in care s-a putut observa ca publicul roman i-a ramas in continuare alaturi.

Foto:http://www.goingout.ro

 

No Responses to “Mircea Baniciu”

Read below or add a comment...

  1. Iordache Elena Alina says:

    Ador muzica folk!

Lasa un comentariu...

*