5 stiluri vestimentare evergreen pentru bărbați

Fiecare bărbat are nevoie de haine și accesorii care să corespundă cu vârsta, ocupația și activitățile sale zilnice. Deși în unele situații vei fi obligat de codurile vestimentare să te îmbraci într-un mod specific, în general vei avea parte de lejeritate și vei putea alege un stil care să te reprezinte. Iată cinci variante de care dispui!

5 stiluri vestimentare evergreen pentru bărbați

1. Street Wear

Este cunoscut și sub denumirea de stil urban și conține atât piese vestimentare sportive, cât și din categoria casual. Se adresează în special adolescenților și persoanelor care caută lejeritate în vestimentație. Printre promotorii acestuia se enumeră rapperii, bikerii și cei care fac parte din anumite subculturi. Deoarece conține multe elemente, acest stil poate fi și personalizat într-un mod vast. Dacă vrei să-l adopți, ai posibilitatea de a folosi blugi skinny sau carrot fit și tricouri lungi, cu imprimeuri sau mesaje. Sunt prezente de asemenea cămășile din flanel, hanoracele, șosetele lungi cu imprimeu și treningurile. Poți găsi și pantofi sport bărbătești pe etopsport.ro care să îți completeze ținutele.

2. Casual

Din stilul casual nu fac parte adidașii de alergare sau alte elemente sportive. Pe de altă parte, cuvântul casual nu face referire nici la tricouri simple și blugi. Deși acestea se pot purta, ai parte de o gamă mai largă de îmbrăcăminte. Poți folosi de exemplu tricouri polo, cămăși fără cravată, pulovere, sacouri, pantaloni chino și teniși sau ghete din piele naturală. Alegerea acestor elemente ține de preferințele tale! Totuși, încearcă să nu creezi ținute banale. Folosește niște nuanțe diferite de alb și negru și poartă un ceas sau alt accesoriu mereu, pentru a putea ieși în evidență.

3. Smart casual

Acest stil ți se va potrivi dacă ai un job de birou sau unul în vânzări, fiindcă întâlnești frecvent persoane noi și trebuie să lași o impresie plăcută când îți reprezinți compania. Mulți bărbați cred că stilul smart casual presupune amestecarea pieselor elegante cu cele casual. În realitate însă, acesta face loc combinațiilor de haine care au un nivel de formalitate mediu. Spre exemplu, pantalonii flanel sau din lână, pantofii brogue, cămășile office sau blazerele. Toate acestea trebuie asortate într-un mod inteligent și confortabil, astfel încât să te îmbraci undeva la granița dintre casual și formal.

4. Business casual

Stilul acesta nu presupune să porți ținute casual cu aspectul elegant, ci ținute de afaceri lejere. În principiu, va fi nevoie să fii îmbrăcat la costum, dar fără cravată. Alege un model de costum în două piese, cu design simplu. Pantofii tăi pot fi Oxford, Derby, Loafers sau Monk Strap. Cât despre cămașă, aceasta trebuie să aibă aspectul uni sau un imprimeu de dimensiuni mici. Vrei neapărat să porți cravată? Și acest lucru este posibil, însă trebuie să renunți la sacou și să-l înlocuiești cu un cardigan. Se pot purta și pantaloni office, dar nu ai voie să folosești blugi, tricouri sau teniși.

5. Business

Proprietarii de afaceri au nevoie de o ținută elegantă, deoarece aceștia discută frecvent cu potențiali parteneri, furnizori sau clienți și trebuie să fie îmbrăcați adecvat pentru o negociere. Piesa centrală a stilului business este costumul, deoarece acesta transmite respect și încredere. Este nevoie de un model uni și închis la culoare, pe o nuanță cum ar fi bleumarin, gri sau negru. Se pot purta însă și unele modele cu dungi sau în carouri. Cămășile cele mai frecvent utilizate sunt cele albe și cele albastre. Dar poți alege și una roz, verde sau gri. Poartă și o cravată uni, de culoare roșie sau bleumarin. Adaugă la aceasta o batistă de buzunar albă, pentru a-ți completa ținută. Dacă vrei un model cu imprimeu, focusează-te pe unul de dimensiuni diferite. Pantofii se poartă în funcție de culoarea costumului și sunt de obicei negri sau maro. În unele cazuri, se pot folosi însă și cei grena.

Cum să alegi stilul care ți se potrivește

Fiecare bărbat este diferit și are nevoie de o vestimentație care să-l reprezinte! Pe lângă preferințele personale, ia în considerare modul de viață și locul tău de muncă. În funcție de aceste criterii, poți alege unul dintre stilurile enumerate mai sus pentru a avea de fiecare dată apariții impecabile.

Sursa foto:https://unsplash.com/photos/Twu-xDzDqGg

 

 

Lasa un comentariu...

*