Pantofii pentru drumeții – Cum îi alegem?

 Fără îndoială, cel mai important lucru de care ai nevoie pentru drumeții este o pereche de pantofi sport. Pentru a nu avea probleme cu durerile de picioare, este important să-ți alegi adidașii potriviți. În plus, dacă aceștia sunt în conformitate cu forma și mărimea piciorului nu o să suferi nici din cauza bătăturilor.

Pantofii pentru drumeții - Cum îi alegemPantofii pentru plimbări ar trebui să fie, de asemenea, destul de ușori să aibă rezistență și să asigure amortizarea șocurilor în timpul mișcării.

Pantofii de plimbat diferă de pantofii de alergare, deoarece fiecare se adresează modului în care o persoană se mișcă. Cei din prima categorie ating solul mai întâi cu călcâiul, apoi cu toată talpa. Cei de alergare, în schimb, ating solul întâi cu talpa interioară și au nevoie de un suport încorporat în zona călcâiului, pentru a amortiza impactul.

Așadar, nu utiliza aceeași pereche de pantofi sport pentru plimbat și pentru alergat. Pantofii pentru plimbat sunt mai rigizi; pantofii de alergare sunt mai flexibili, cu o amortizare suplimentară pentru a face față unui impact mai mare. Din fericire, pe piață au fost lansate nenumărate modele de pantofi sport, atât pentru alergat, cât și pentru plimbări. Poți alege, de exemplu, adidașii Puma originali la Etopsport. Există atât modele potrivite pentru plimbări, cât și pentru alergat.

Iată, însă, care sunt criteriile de care trebuie să ții cont când alegi pantofii sport:

Detaliile contează

Cunoașterea părților de bază ale unui pantof pentru plimbat te poate ajuta să alegi modelul potrivit.

Nu uita, însă: nu toți pantofii pentru plimbat au o talpă confecționată din gel, deși multe perechi au caracteristici care asigură stabilitatea și amortizarea șocurilor.

De exemplu, mulți pantofi pentru plimbat dispun de:

  • Protecție pentru tendonului lui Ahile: Aceasta reduce impactul care afectează tendonul lui Ahile, blocând pantoful în jurul călcâiului.
  • Plasă, în părțile laterale: Aceasta permite o ventilație bună, ea fiind și foarte ușoară, comparativ cu alte materiale.
  • Branturi: Acestea pot fi îndepărtate pentru a fi spălate.
  • Talpă intermediară din spumă sau gel: Aceasta amortizează și reduce impactul când piciorul lovește pământul.
  • Șanțuri în talpa exterioară: Acestea ajută la menținerea tracțiunii.

Ia în considerare forma piciorului tău

Picioarele au multe forme și dimensiuni. Pentru a evita problemele precum bătăturile sau vânătăile, ideal este să iei în considerare forma și dimensiunea picioarelor tău atunci când cumperi o pereche de pantofi pentru drumeții.

De exemplu, călcâiul nu trebuie să-ți alunece atunci când mergi și nici nu trebuie să simți presiune asupra degetelor.

Lățimea și lungimea

Încălțămintea prea îngustă sau prea largă poate duce la formarea bășicilor dureroase sau bătăturilor. În plus, un pantof mult prea fix, care nu oferă suficient spațiu pentru degetele de la picioare – poate cauza afecțiuni ale unghiilor – cum ar fi ciupercile.

Tipul arcului

Alinierea oaselor, mușchilor, ligamentelor și tendoanelor picioarelor formează arcade laterale și longitudinale. În timp ce mergi, aceste arcuri flexibile au rolul de a distribui greutatea corpului uniform pe picioare. Arcadele tale joacă un rol important pentru modul în care te adaptezi la diverse suprafețe în timp ce mergi.

Alege pantofii care se potrivesc tipului tău arc. În general, picioarele se încadrează într-una din cele trei categorii:

Picioarele care nu sunt arcuite și nici exagerat de plate: Dacă picioarele tale se încadrează în această categorie, ideal este să optezi pentru pantofii care au talpa fermă.

Picioarele plate: Acestea pot determina problemele articulare la unele persoane, deși nu există o corelație directă. Dacă ai tălpile plate, alege pantofii sport cu talpa dreaptă, pentru un bun control de mișcare și pentru a ajuta la stabilizarea picioarelor.

Arcurile înalte: Ele pot contribui la încordarea excesivă a mușchilor și articulațiilor, deoarece picioarele tale nu pot absorbi șocul, mai ales dacă te plimbi în zone abrupte. Ideal este să alegi pantofii sport care au o talpă din spumă sau gel, pentru a nu simți șocurile în timpul mersului.

Mersul pe jos este un mod ușor de a scăpa de stres. La fel ca în cazul oricărui alte activități, echipamentul potrivit este cheia succesului. Pentru a te asigura că alegi pantofii potriviți pentru plimbat, ia în considerare forma piciorului tău, lungimea și lățimea acestuia. În plus, nu uita să alegi produse realizate din materiale calitative, care nu fac piciorul să transpire excesiv.

Sursa Foto: pixabay.com

 

Lasa un comentariu...

*