4 sfaturi pentru a alege încălțămintea comodă pentru vară

Vara este anotimpul în care ai ocazia să experimentezi diverse opțiuni vestimentare, astfel încât să creezi cele mai cool ținute. Totuși, pentru că temperaturile cresc vizibil de la o zi la alta, ai nevoie de haine lejere, răcoroase și de încălțăminte comodă.

4 sfaturi pentru a alege încălțămintea comodă pentru vară

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-blue-and-white-striped-dress-with-brown-rattan-crossbody-bag-near-ocean-1103511/

Dacă ți s-a întâmplat să strângi în garderobă pantofi care-ți plac dar sunt extrem de incomozi, te invităm să ții cont de următoarele sfaturi, ce te ajută să alegi încălțăminte potrivită pentru vară, care să-ți garanteze confortul pe tot parcursul zilei.

Nu ține cont doar de aspectul pantofilor

Chiar dacă pantofii pe care-i porți vara trebuie să arate bine și să se potrivească cu outfitul, nu fii impresionată doar de designul deosebit. Indiferent de eveniment, în anotimpul estival ai nevoie de încălțăminte comodă, care să-ți ofere stabilitate.

Din această categorie fac parte perechile de espadrile din piele, pantofii cu platformă, tocurile joase sau încălțămintea de tip wedges. Tot pentru vară sunt potriviți și balerinii, prin care obții un aspect elegant și îi poți purta indiferent de vârstă.

Alege încălțăminte din materiale de calitate

Un alt criteriu pentru a alege pantofi confortabili pentru vară? Achiziționează încălțăminte din materiale de calitate, care să-ți protejeze picioarele. În acest sens, încearcă pantofii din piele, un material extrem de rezistent, care se mulează perfect pe picior, îți oferă stabilitate și comoditate în timpul mersului.

Diferența dintre încălțămintea din piele și cea confecționată din alte materiale este vizibilă, de aceea poți opta cu încredere pentru sandale, pantofi, espadrile sau balerini sau orice model din acest material. La fel de potriviți pentru vară sunt și  tenișii ori adidașii din fibre textile.

Încearcă să eviți tocurile

Oricât de frumoase ar fi modelele de pantofi cu toc, nu sunt cele mai confortabile opțiuni atunci când vine vorba despre încălțăminte.

Pentru vară, probează cât mai multe modele de pantofi cu talpă plată, care sunt mai comozi și mai ușor de purtat decât tocurile. Include în garderobă sandale din piele, șlapi comozi, balerini sau espadrile, extrem de versatile, pe care să-i asortezi cu rochii, fuste sau pantaloni, în funcție de eveniment.

Optează pentru pantofi de măsură potrivită

Nu te poți bucura de confort în timp ce mergi dacă pantofii te strâng sau îți ies din picioare. Astfel, regula de aur de care trebuie să ții cont atunci când alegi încălțămintea pentru vară este să achiziționezi pantofi de mărime potrivită. Călcâiele tale nu trebuie să depășească lungimea pantofilor pe care-i porți. Dacă pantofii sunt prea mari, vei întâmpina dificultăți în mers, iar din punct de vedere estetic, nu vei fi mulțumită de aspectul lor.

Confortul trebuie să fie prioritar în alegerea pantofilor pentru vară, pentru a beneficia de încălțăminte comodă. Vrei să cumperi pantofi online? Consultă cu atenție ghidul de mărimi și măsoară-ți corect piciorul, pentru a alege dimensiunea exactă.

Modelele de încălțăminte pentru vară sunt foarte variate, însă acest lucru nu înseamnă că poți purta orice, dacă îți dorești ținute impecabile. Încalță doar acele modele care te avantajează, din punct de vedere al conformației. De pildă, dacă nu ai glezne subțiri, este indicat să lași deoparte sandalele cu toc gros, întrucât vor accentua și mai mult acest defect.

Fă curat în garderobă, probează cât mai multe perechi noi de încălțăminte și alege modelele care îți vin cel mai bine! Nu uita, confortul tău este cel mai important!

Lasa un comentariu...

*