Statuia Aviatorilor

statuia-aviatorilorStatuia Aviatorilor reprezinta o opera desosebit de importanta penru Capitala. Fiind situata chiar pe Bulevardul Aviatorilor, aceasta a devenit un monument insemnat al Bucurestiului.

Statuia Aviatorilor a fost inaugurata pentru prima data in anul 1935. La oficierea evenimentului a fost prezent si regele Carol al II-lea.

Chiar daca aceasta poarta numele de Statuia Aviatorilor, in realitate ea se intituleaza Monumentul Eroilor Aerului.

Pentru constructia sa au fost implicati doi sculptori straini. In anul 1927, Lydia Kotzebue a fost cea care a realizat proiectul. In cele din urma statuia a fost inceputa si finalizata conform proiectului initial de catre sculptorul Fekete Jozsef.

Datorita inaltimii sale si structurii acesteia sculptura sa a fost deosebit de dificila, intinzandu-se pentru o perioada de aproximativ 5 ani. Cu toate acestea, finetea detaliilor, dar si forma personajelor pe care le intruchipeaza au transformat-o dintr-o statuie normala intr-o veritabila opera de arta.

Aceasta a fost ridicata in cinstea eroilor aerului cazuti pentru patrie in timpul razboaielor mondiale la care Romania a facut parte.

Foto: http://www.albumdefamilie.ro

Lasa un comentariu...

*