5 motive pentru care vinul este un dar perfect

Cauți un cadou? Ce zici de o sticlă de vin? Descoperă cele 5 motive pentru care vinul este un dar perfect și bucură-i pe cei dragi.

5 motive pentru care vinul este un dar perfectVinul a fost considerat din cele mai vechi timpuri un cadou ideal. De altfel, grecii antici erau convinși că elixirul era darul adus de către zei oamenilor.

Alegerea divină nu era deloc întâmplătoare, dacă ne gândim că băutura se potrivește de minune cu mâncarea și conversațiile bune. În plus, cele peste 10.000 de soiuri diferite de struguri de vin oferă siguranța că se poate găsi o băutură pe placul oricărui consumator. Mai sunt alte cel puțin 5 motive pentru care vinul este un dar perfect. Despre ele vom vorbim în continuare.

5 motive pentru care vinul este un dar perfect: Prin intermediul unei sticle de vin îți poți arăta respectul față de originile/patrimoniul cultural al destinatarului

Multe persoane sunt mândre de vinurile lor naționale sau regionale, mai ales cei din zone cu tradiții viticole puternice, cum ar fi Franța, Argentina și Africa de Sud. Sau, dacă vorbim de România: Recaș, Cotnari, Panciu, Murfatlar și Dealu Mare. Dacă vrei să faci un cadou memorabil, poți opta pentru o sticlă de vin, ținând cont de asemenea detalii. Destinatarul îți va aprecia alegerea și se va simți onorat.

5 motive pentru care vinul este un dar perfect: Vinurile vintage, cu anul recoltei inscripționat pe ambalaj, constituie o formă deosebită de a marca o dată importantă

O sticlă de vin dintr-o colecție vintage poate fi o modalitate inedită de a marca o dată importantă din viața cuiva (nuntă, aniversare, zi de naștere). Pentru asta, tot ce trebuie să faci este să alegi o sticlă pe ambalajul căreia anul recoltei corespunde cu anul căsătoriei, aniversării sau nașterii persoanei care urmează să se bucure de un asemenea cadou. Unde mai pui că ambalajele vinurilor de colecție sunt extrem de atractive vizual.

5 motive pentru care vinul este un dar perfect: Vinul are beneficii neașteptate pentru sănătate

Studii recente afirmă că vinul nu îngrașă, ceea ce, să recunoaștem, constituie o veste îmbucurătoare. Însă beneficiile vinului nu țin doar de acest aspect. Consumul moderat de vin poate reduce riscul bolilor de inima. De asemenea, se pare că vinul roșu prelungește viața, îmbunătățește memoria, ba chiar contribuie la menținerea unei danturi sănătoase. Asemenea detalii transformă sticlele de vin în  cadouri plăcute, dar și utile.

5 motive pentru care vinul este un dar perfect: Vinul este un cadou util, cu un termen de viață îndelungat

Vinul este un dar minunat, deoarece destinatarul poate decide singur când îl va deschide, pentru a se bucura de el. Mai mult, odată cu trecerea anilor,anumite soiuri de vin își pot amplifica gustul. Pentru asta, tot ce trebuie să faci este să alegi un vin creat din soiuri precum Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir. Primul ține până la 20 de ani, în timp ce ultimele două – între 7 și 17 ani.

5 motive pentru care vinul este un dar perfect: Oferind vin oferi de fapt o experiență

Vinul este un cadou care pare a spune: „Împarte-mă”. Astfel, atunci când oferi cuiva o sticlă de vin, îi oferi, totodată, posibilitatea de a împărtăși o experiență plăcută cu tine. Pentru a fi sigur că vinul va crea și mai multe amintiri plăcute, poți opta pentru coșuri în care vinul e însoțit de aranjamente florale și/sau diverse delicatese culinare. Asemenea cadouri sunt disponibile în oferta Giftexperts și pot constitui o alegere potrivită atât pentru sărbătorile pascale, cât și pentru aniversări sau alte evenimente.

Lasa un comentariu...

*