Cotnari

Compania Cotnari este inima podgoriei Cotnari din anul 1948.

 

 

 

 

Vinurile de Cotnari prezinta calitati exceptionale obtinute prin limitarea productiei medii de struguri la un hectar, la doar 70-80% fata de celelalte podgorii ale Romaniei sau din tarile viticole.

Compania Cotnari va alege intotdeauna calitatea in detrimentul cantitatii. In vinoteca organizata pe criterii stiintifice sunt pastrate cele mai reusite colectii, incepand din anul 1957.

Traditia milenara se impleteste cu promovarea celor mai avansate sisteme. In ultimii ani, compania a promovat investitii substantiale impreuna cu firme de renume din Italia, Germania si Suedia. Aceste investitii au crescut capacitatea statiei de imbuteliere, au modernizat instalatiile de racire, de eliminare a sarurilor tartrice, de limpezire centrifuga a mustului, de depozitare a vinului la invechit etc.

Specialistii combinatului Companiei Cotnari se dedica unei activitati sustinute de cercetare stiintifica, de studiere a evolutiei vinurilor si de constituire a sortimentelor. Din laboratoare echipate la standarde de ultima generatie au iesit in ultimii doi ani doua noi soiuri de vita-de-vie: Grasa 75 si Perla Cotnariului.

In prezent se fac cercetari in vederea obtinerii unor biotipuri cu parametri calitativi superiori.

Sursa foto: www.catering-cristinne.ro

Lasa un comentariu...

*