Asociatia AITA

Infiintata in 2008, Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism are ca scop oferirea de servicii de recuperare pentru copiii cu autism si consiliere pentru familiile acestora si informarea comunitatii (terapeuti, profesori, psihologi, medici ori parinti) despre autism si tehnicile de interventie in autism.

AITA promoveaza metodele actuale de interventie in ceea ce priveste tulburarile din spectrul autist, aplicarea de strategii educational-comportamentale, terapie de limbaj si comunicare, terapie ocupationala si fizica si/sau integrare senzoriala in scopul recuperarii si progresului copilului diagnosticat cu autism.

Asociatia are urmatoarele obiective si activitati de realizare:

1. informarea parintilor, specialistilor, pediatrilor, educatorilor, medicilor de familie si a comunitatii in general cu privire la metodele actuale de interventie in ceea ce priveste tulburarile din spectrul autist – prin mijloace ca: realizarea unui site cu informatii actuale din domeniu, publicarea unor materiale de specialitate (carti, brosuri, pliante etc.) si distribuirea lor in cabinetele medicale, gradinite, clinici etc.

2. realizarea unor parteneriate cu terapeuti ABA acreditati straini si a schimburilor de experienta cu institutii din tari cu traditie in domeniu.

3. colaborarea cu institutiile abilitate ale statului, in scopul realizarii de programe educationale adresate persoanelor cu autism.

4. implicarea mass-mediei in sustinerea demersurilor pe langa autoritatile din Romania pentru a recunoaste si respecta drepturile persoanelor cu autism.

5. organizarea de cursuri de formare in domeniul terapiei comportamentale aplicate.

6. organizarea de cursuri, seminarii, mese rotunde, ateliere de lucru, schimburi de experienta, simpozioane, congrese.

7. sa dezvolte o baza de informatii despre autism, mai ales referitoare la cele mai recente cercetari si experiente in domeniu si sa favorizeze circulatia si raspandirea acestora.

8. sa acorde sprijin tuturor tipurilor de cercetare si, mai ales, celor referitoare la diagnosticarea si interventia precoce.

9. organizarea de activitati stiintifice – educatie medicala continua prin sedinte lunare de comunicari, simpozioane, conferinte, congrese, activitate de cercetare, initiere de cursuri de invatamant, editarea unei reviste si a altor materiale documentare.

10. sa stabileasca relatii de colaborare cu alte societati, institutii medicale, institutii de invatamant si cercetare din tara si strainatate.

11. va facilita participarea membrilor sai la manifestari stiintifice interne si internationale.

12. va urmari afilierea la societati similare cu caracter international avand acelasi scop, cu conditia sa nu contravina statutului.

Sursa foto: www.facebook.com

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu...

*