Asociatia Bolnavilor cu Limfom

Asociatia Bolnavilor cu Limfom a fost infiintata in anul 2008 cu sprijinul Societatii Romane de Hematologie si al unor pacienti care au suferit de limfom.

 

Asociatia isi propune sa vina in sprijinul pacientilor care sufera de limfom si leucemie prin cresterea nivelului de cunostinte despre aceasta boala pentru a recunosate semnele si simptomele, ceea ce ar duce la o depistare timpurie a bolii si la posibilitatea inceperii tratamentului la timp.

Este foarte important ca publicul general sa cunoasca simptomele limfomului si cum afecteaza el viata a mii de oameni in lume.

Pacientul cu limfom sau leucemie are nevoie de sprijin atat din partea personalului medical, cat si a familiei, prietenilor sau a altor pacienti care au trait aceeasi experienta.

Prin intermediul acestei Asociatii, pacientii au posibilitatea sa intre in legatura unii cu altii, sa-si impartaseasca experientele care sa ii ajute sa traiasca o viata cat se poate de normala si, nu in ultimul rand, sa cunoasca drepturile pacientului.

In fiecarea an, Asociatia organizeaza intalniri ale pacientilor cu limfom pentru a sarbatori ”Ziua Internationala a Limfomului”, care se organizeaza intotdeauna pe data de 15 septembrie.

Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul www.asociatialimfom.ro

Sursa foto: www.facebook.com

One Response to “Asociatia Bolnavilor cu Limfom”

Read below or add a comment...

  1. Szilagyi Frantz says:

    Recent am fost diagnosticat cu limfom celule periferice T, Mi-a luat o proba pentru biopsie din presupusa tumora de la ganglionul de la gat – dreapta si in urma efectuarii examenului anatomohistologic s-a constatat acest diagnostic. In afara de faptul ca am „o galma la gat”, nu am nici un fel de simptom. Analizele de sange sunt normale, am pofta de mancare, de viata, m am ingrasat, fac sport , lucrez etc.
    Analiza respectiva am facut-o in Italia. Rugamintea mea este, pentru ca acum sunt in Romania, la ce fel de medic ar trebui sa merg (hemtolog, oncolog etc), ce analiza ar trebui sa fac sa vad exact in ce faza, stadiu, este boala si ce terapie ar trebui sa urmez?
    Va multumesc

Lasa un comentariu...

*