Asociatia Little People

Asociatia Little People a fost infiintata in anul 2000 si are ca scop sprijinirea copiilor care lupta pentru vindecarea cancerului prin implicarea in problemele specifice din domeniul reabilitarii medicale si prin implicarea in viata tinerilor afectati si a familiilor acestora.

Asociatia Little People activeaza in sectorul ONG romanesc de peste 15 ani, instruind, coordonand si pregatind voluntari care ofera servicii de suport psiho-social copiilor si tinerilor din 11 institutii de sanatate din Romania.

Programul cuprinde activitati care ii ajuta pe copii sa isi depaseasca frica, sa le creasca speranta si increderea in sine, ii familiarizeaza cu procedurile medicale si mediul spitalicesc, le ofera oportunitati de joaca, invatare, exprimare de sine, interactiune cu alti copii si multe alte activitati care promoveaza adaptarea si normalizarea.

In prezent, Asociatia Little People isi desfasoara activitatea in 6 institutii medicale din Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi, colaboreaza cu 5 universitati si formeaza studenti in vederea voluntariatului inca din anul 2000.

In fiecare an, 700 de tineri se ofera voluntari in cadrul organizatiei. Dintre acestia, 25 % sau aproximativ 180 de studenti studiaza pentru a obtine, sau au obtinut deja, licenta in Psihologie si participa in mod regulat la programele saptamanale de interventie desfasurate de catre Asociatia Little People in Romania.

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.thelittle-people.org

Sursa foto: www.cluj.twestival.com

Lasa un comentariu...

*