Asociatia “Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti”

Asociatia “Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti” este o organizatie non-guvernamentala cu caracter crestin-ortodox, al carei scop este apararea vietii umane in toate stadiile sale, de la conceptie pana la moartea naturala.

Pro-vita inseamna, literal, “pentru viata”, organizatia fiind parte a miscarii internationale pentru salvarea vietii (pro-life).

Infiintata la scurt timp dupa revolutia anticomunista din decembrie 1989, Asociatia are in administrare, in satele Valea Plopului si Valea Screzii (zona Valenii de Munte, circa 110 km de Bucuresti), asezamintele de plasament familial Pro-vita conduse de preotul Nicolae Tanase.

Exista mai multe filiale ale Asociatiei in toata tara, inclusiv in Bucuresti. Acestea, impreuna cu alte organizatii de acelasi profil, s-au unit in Federatia Pro-vita.

Filiala din Bucuresti a Asociatiei “Pro-vita pentru nascuti si nenascuti” este o organizatie civica independenta care are ca scop afirmarea și protejarea valorilor vietii umane, ale familiei si ale vocatiei parentale.

Pro-vita pune in centrul preocuparilor sale dreptul la viata ca drept suprem al fiecarei fiinte umane, incepand cu momentul conceptiei si pana la moartea naturala.

Valori:

  • viața umana, ca valoare suprema;
  • familia, ca centru al organizarii sociale;
  • educația, ca instrument pentru dezvoltarea personala;
  • credința in Dumnezeu, ca fundament al intregii vieți.

Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul www.provitabucuresti.ro

Sursa foto: www.facebook.com

Lasa un comentariu...

*