HAND-ROM

HAND-ROM, fundatie umanitara de orientare si integrare sociala, este o organizatie neguvernamentala, non-profit, care-si desfasoara activitatea in orasul Curtea de Arges, din luna noiembrie 1999.

Misiunea HAND-ROM este de a initia proiecte si programe prin care persoana cu dizabilitati sa-si influenteze viitorul si sa-si construiasca destinul.

HAND-ROM ofera grupului tinta cate un reprezentant, stimuland dialogul civic, solidaritatea si responsabilitatea sociala, formand lideri si grupuri de initiativa comunitare sau regionale pentru drepturile si nevoile reale ale persoanelor cu dizabilitati, acces la educatie, abilitare-reabilitare, formare profesionala, angajare, dreptul la munca in ateliere protejate si/sau la domiciliu.

Organizatia are propriul reprezentant al societatii civile in Consiliul Economic Social al Romaniei, pentru domeniul sanatate si dizabilitate.

Se dezvolta prin nondirectivism: sa nu-i dam copilului cunostinte, ci doar mijloace de a le descoperi, sa nu stie nimic de la noi, ci numai ceea ce a inteles el singur.

Accepta totusi un directivism discret: copilul nu trebuie sa faca decat ceea ce vrea, dar nu trebuie sa vrea decat ceea ce trebuie sa faca.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul www.handrom.ro

Sursa foto: www.comunicatedepresa.ro

Lasa un comentariu...

*