COVALACT

COVALACT s-a infiintat in anul 1969 sub denumirea de „Intreprinderea de colectare si industrializare a laptelui Covasna”, formata din trei sectii de productie fiecare profilate pe altfel de produse.

Din momentul achizitionarii Covalact de catre Sigma Bleyzer, grupul a intrat intr-o noua faza de modernizare, orientandu-se tot mai mult catre cerintele pietei si ale consumatorilor romani. Portofoliul grupului Covalact a evoluat continuu, astfel incat  produsele nou lansate in ultimii trei ani reprezinta in prezent peste 60% din cifra de afaceri.

Creat in 2010, brandul Covalact de Tara a beneficiat de suport TV si a fost sustinut de proiecte de extindere a distributiei. De la un brand distribuit zonal in 2007, Covalact de Tara a devenit astazi unul national, prezent atat pe rafturile marilor magazine, cat si la micii comercianti.

Ca urmare, notorietatea brandului Covalact de Tara a crescut semnificativ, iar in cursul anului 2011, Covalact de Tara  a fost ales de catre consumatorii romani ca Superbrand, alaturi de alte 300 branduri din 16 categorii de produse.

In prezent, brandul Covalact de Tara este lider de piata sau ocupa pozitii de top la mai multe categorii de produse lactate cum ar fi: Branzica de Casa, Fagaras, Branza proaspata de vaci, Lapte Batut, Sana.

In 2012 Covalact inaugureaza la Sfantu Gheorghe noul centru logistic pentru produse lactate, ca urmare a unei investitii de 5 milioane de lei. Depozitul are o capacitate de 1.400 de paleti, echivalentul a peste 700 tone de produse si deserveste cele doua fabrici ale grupului Covalact, de la Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc.

Sursa foto: www.meat-milk.ro

Lasa un comentariu...

*