Dacia

Dacia, principalul producator de automobile din Romania, a luat fiinta in anul 1966, odata cu crearea Uzinei de Autoturisme de la Mioveni. Dupa 2 ani, a fost produsa prima Dacia 1100 sub licenta Renault 8.

 

In anul 1999, Renault a achizitionat 51% din capitalul societatii in urma procesului de privatizare, iar in prezent detine 99,43% din capitalul Dacia.

Compania a parcurs un amplu program de modernizare: refacerea instalatiilor industriale, reorganizarea retelei de furnizori, reconstructia retelei comerciale, reorganizarea activitatilor si formarea angajatilor. Acestea s-au concretizat in obtinerea a trei standarde de management al calitatii, dintre care unul in domeniul protectiei mediului.

Investitiile totale realizate de Renault la Dacia, de peste 1.6 miliarde euro, au contribuit la pozitionarea Dacia ca una dintre cele mai importante companii din economia romaneasca, cu o contributie semnificativa la produsul intern brut si la exporturile tarii.

Obiectivul Dacia este acela de a produce o gama de vehicule robuste, fiabile si accesibile pentru clientii romani si straini, la standarde de calitate inalte.

Calitatea produselor Dacia este recunoscuta la nivel international. In cadrul sondajelor realizate de institute si publicatii de specialitate, clientii Dacia se declara foarte satisfacuti in legatura cu calitatea masinilor Dacia.

Dacia este a doua marca a Grupului Renault, contribuind in mod semnificativ la imbunatatirea imaginii Romaniei in lume.

Succesul Dacia se explica prin faptul ca autovehiculele produse la Mioveni ofera un raport pret/calitate/prestatii/fiabilitate imbatabil. Peste 90% din productia Uzinei Vehicule de la Mioveni este exportata in 37 de tari de pe patru continente.

Sursa foto: www.facebook.com

Lasa un comentariu...

*