Borsec

In anul 1806 se naste Fabrica Borsec.

 

 

 

Pana la fabricarea butelcutelor din sticla, apa minerala se punea in butoaie de lemn si se transporta cu care trase de boi, fiind foarte cautata si apreciata la Budapesta si Viena.

Intr-o epoca  in care aristocratia era o virtute fundamentala, Borsec intra in gratiile Imparatului Franz Josef, care, in 1873, ii acorda Medalia de Aur si o incoroneaza cu titlul de Regina a Apelor Minerale.

In ultimii ani de zile, ca urmare a participarii la diverse expozitii interne si internationale, Borsec a fost recompensat cu peste 25 de medalii. In februarie 2004, Borsec este desemnata drept Cea Mai Buna Apa Minerala din Lume in cadrul Berkely Springs International Water Tasting Awards in West Virginia, S.U.A.

In anul 2005, apa carbogazoasa Borsec a fost premiata cu Medalia de Aur Speciala, iar apei plate Borsec i s-a decernat Medalia de Aur la Selectia Mondiala a Calitatii organizata de Institutul International pentru Selectia Calitatii de la Bruxelles, Belgia. Recunoasterea internationala a acestui veritabil brand romanesc a venit si in 2006, cand Borsec a primit doua titluri remarcabile, cel de Trusted Brand si cel de Superbrand.

Datorita reputatiei sale, apa Borsec a castigat numeroase distinctii, peste 25 de medalii si multe alte titluri, printre care :

– 1873 – „Medalia de Merit” la Targul International de la Viena.

– 1873 – „Medalia de Aur” Impreuna cu titlul „Regina Apelor Minerale” acordate de Imparatul Franz Josef.

– 1878 – „Diploma de Onoare” la Expozitia Mondiala de la Paris.

– 1876 – „Medalia de Argint” si „Diploma de Onoare” la Expozitia de la Berlin si Trieste.

– 1885 – „Medalia de Argint” la Expozitia de la Budapesta.

Sursa foto: www.evz.ro

 

Lasa un comentariu...

*