Filarmonica de Stat din Timisoara

filarmonicaFilarmonica de Stat din Timisoara este una dintre cele mai mari societati de stat care a asimilat orchestra simfonica a Societatii filarmonice „Banatul”.

Filarmonica de Stat din Timisoare a luat fiinta in data de 17 aprilie 1947, devenind una dintre cele mai mari institutii de profil din tara, fiind o institutie profesionista, avand in permanenta suportul financiar al statului.

In alcatuirea sa intra un cor academic, infiintat in anul 1955 initial pe baza de voluntariat pentru ca ulterior toti cei care il alcatuiau sa fie remunerati financiar.

Filarmonica de Stat din Timisoara organizeaza inca de la inceputurile sale concerte in fiecare saptamana, avand la baza o serie de strategii de formare, respectand ideile clasicismului si romantismului. Tot aici, orchestra a realizat numeroase concerte de muzica de camera, dar si recitaluri a capella.

De-a lungul timpului, aceasta a castigat popularitate atat in tara, cat si peste hotare, devenind cunoscuta si prin numarul mare de premii castigate la marile festivaluri de gen.

Foto: http://www.viziteazalumea.ro/

Lasa un comentariu...

*