Petrom

Cu activitati in domeniile: Explorare si Productie, Rafinare, Marketing, Gaze naturale si Energie, Petrom are rezerve dovedite de petrol si de gaz de 854 mil. bep, o capacitate maxima de rafinare de 8 milioane tone metrice pe an, aproximativ 540 benzinarii in Romania si 270 in Moldova, Bulgaria si Serbia.

In 2009, cifra de afaceri a companiei a fost de 3,029 mil. Euro, iar EBITDA a fost de 696 mil. Euro. Dupa privatizarea companiei in 2004, Petrom a inregistrat rezultate pozitive. Procesul de modernizare initiat in 2005 este in curs de desfasurare, conform strategiei de dezvoltare Petrom pana in anul 2010.

Strategia

Dupa un proces profund si de succes de restructurare si modernizare, Petrom tinteste pozitia de jucator cheie pe piata energetica din regiune.

Pentru a-si atinge obiectivul de lider energetic integrat in SEE, cu performante si flexibilitate crescute, Petrom isi va concentra eforturile pe consolidarea si extinderea businessului de hidrocarburi, pe diversificarea portofoliului de activitati prin producerea de electricitate, pe cresterea eficientei si valorificarea integrarii in toate segmentele.

Intr-un mediu marcat de provocari, atat din punct de vedere economic cat si al obligatiilor de mediu, Petrom continua investitiile in proiecte cheie si pentru maximizarea performantelor, asigurand cresterea durabila si furnizarea catre clienti a unui portofoliu diversificat de produse energetice, de la carburanti la gaze si electricitate, la standardele de calitate ale UE.

Sursa foto: www.ziaruldebacau.ro

Lasa un comentariu...

*