Ion Mincu

ion mincuIon Mincu s-a nascut in anul 1852 la Focsani, in judetul Vrancea. Acesta a fost unul dintre cei mai renumiti arhitecti ai vremii, fiind de meserie inginer si arhitect.

Cu toate acestea, Ion Mincu a incercat de-a lungul vietii si cariera de profesor sau de om politic, pe care le-a dus la bun sfarsit cu acelasi success cu care s-a distins in arhitectura.

Ion Mincu a incercat sa aduca un stil nou in arhitectura romaneasca, denumita arhitectura neo-romaneasca. Putem sa ii remarcam stilul in vila Robescu din Sinaia sau Bufetul din Soseaua Kiseleff din Bucuresti.

Dupa moartea sa, Universitatea de Arhitectura si Urbanism din Bucuresti a inceput sa ii poarte numele incepand cu anul 1953.

Studiile liceale le realizeaza la Liceul Unirea din Focsani. Ulterior, in anul 1871 acesta se inscrie la Scoala Nationala de poduri si sosele din Bucuresti, obtinand titlul de inginer. In perioada 1877-1884 Ion Mincu isi completeaza studiile la Paris, la Scoala Nationala de Arte Frumoase, obtinand titlul de arhitect, avand ca indrumatori cei mai celebri arhitecti ai Frantei, precum J. Gaudet sau Remy de Louanges.

Ion Mincu primeste de-a lungul vietii numeroase premii, distingandu-se printre cei mai celebri arhitecti ai lumii.

Opera sa este numeroasa, dar si celebra. Putem enumera Casa Lahovari, Scoala Centrala din Bucuresti, Palatul din Galati, Palatul Bancii Comertului din Craiova, Scoala de razboi din Bucuresti, Casa Monteoru, Casa Vernescu, Biserica Stavropoleos din Bucuresti.

Foto: http://colegiulionmincu.licee.edu.ro

Lasa un comentariu...

*