„Nea Marin miliardar”

nea marin miliardarFilmul „Nea Marin miliardar” este unul dintre capodoperele cinematografice romanesti, fiind situat pe locul I in topul preferintelor romanilor.

„Nea Marin miliardar” este un film de comedie ce dateaza din anul 1979, in regia lui Sergiu Nicolaescu. Scenariul filmului apartine lui Vintila Corbul, Amza Pellea si Eugen Burada.

Filmul Nea Marin miliardar are in distributie o serie intreaga de actori valorosi ai tarii, unii care au parasit prea devreme scena vietii. Putem aminti pe: Amza Pellea, Jean Constantin, Draga Olteanu Matei, Sebastian Papaiani, Stela Popescu, Colea Ruatu, Puiu Calinescu, Stefan Mihailescu Braila.

Povestea filmului se deruleaza in jurul lui Nea Marin, un oltean veritabil din Bailesti. Acesta este confundat cu un miliardar american intrucat semana foarte mult. Miliardarul adevarat venise in tara cu o servieta plina cu bani pentru a-si elibera fata din mainile unor rapitori. In acelasi timp si nea Marin avea in mana o servieta aproape identica care, insa, era plina cu praz si branza. Filmul „Nea Marin miliardar” descrie o serie de intamplari comice, ivite ca urmare a asemanarii celor doua personaje. Deznodamantul filmului cuprinde prinderea hotilor si vizita adevaratului miliardar la Bailesti, acasa la nea Marin.

Foto: secvente.ro

Lasa un comentariu...

*